Rregulla të reja për hyrjen në aeroport: Në ndërtesën e terminalit vetëm me vaksinë ose test negativ

48

TAV Maqedoni ndryshoi Protokollin për menaxhimin e aeroporteve gjatë një pandemie pasi Qeveria miratoi masa dhe rekomandime të reja për mbrojtjen kundër Covid-19. Sipas rregullave të reja, nga dje në orën 21:00, hyrja në ndërtesën e terminalit të aeroportit do të lejohet vetëm duke bashkangjitur njërën nga tre certifikatat, pra kalimet.

Qytetarët që duan të hyjnë mund ta bëjnë këtë me një certifikatë vaksinimi, pra duke marrë të paktën dozën e parë të vaksinës kundër sëmundjes infektive Covid-19. Një certifikatë për kalimin e Covid-19 në 45 ditët e fundit, duke llogaritur nga dita e shërimit, ose një certifikatë mjekësore me një rezultat negativ PCR, jo më të vjetër se 72 orë, mund të paraqitet për hyrje. Hyrja është gjithashtu e mundur me një test të shpejtë antigjeni jo më të vjetër se 48 orë para hyrjes.
“Kjo nuk vlen për personat nën 18 vjeç. Hyrja në ndërtesën e terminalit të aeroportit është në derën Nisja S, ndërsa dalja është në derën Mbërritja, sipas njoftimit nga TAV Maqedoni.