ASH-AAA: Përgjigjen për ligjin për shtetësi e jep Kuvendi, jo MPB-ja

189

Kolicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa kërkojnë nga ministri i Brendshëm, Oliver Spasovski të përgjigjet se kush kërkoi nga ai mendim mbi propozim-Ligjin për shtetësi. Opozita kërkon edhe përgjigjen e Qeverisë dhe BDI-së për këtë qasje sipas tyre shoviniste ndaj propozim-ligjit për shtetësi.

Siç duket Qeveria LSDM-BDI bashkë me vllazërim-bashkimin e ish Jugosllavisë të kamufluar tani me slloganin “Një shoqëri për të gjithë” po na risjell edhe mendësinë moniste me të gjitha tiparate e saja. Ashtu si në kohën e komunizmit kur kërkesave legjitime të shqiptarëve u përgjigjej UDB-ja, njësoj edhe sot, punës që duhet t’i përgjigjet Parlamenti, i përgjigjet MPB-ja”-tha Flakron Bexheti, zëdhënës i ASH-së.

Opozita shton se mbi propozimin mund të negociohet në fazën e amendamente.

Çdo proppozim ligj është i negociueshëmn. Është e rëndësishme që deputetët e LSDM-së dhe VMRO-DPMNE-së të propozojnë amendamentet e tyre. Ne jemi të gatshëm të negociojmë për të dhe të bashkëpunojmë me qëllim që t’i përgjigjemi kërkesës së mijëra qytetarëve shqiptarë që janë lënë pa nënshtetsi”-pohoi Flakron Bexheti, zëdhënës i ASH-së.