Arsovski-VMRO-DPMNE (video) : Departamenti i Shtetit Amerikan vë në dukje korrupsionin dhe krimin zyrtarëve të lartë qeveritarë

54

Krimi dhe korrupsioni në Maqedoni janë në vendin e parë dhe krijuesit e tyre kanë një emër dhe mbiemër, tha Zoran Zaev, Oliver Spasovski, LSDM-ja dhe i gjithë krimineli Zaev nga qeveria dhe gjyqësia, tha në një konferencë për shtyp Dimce Arsovski nga VMRO-DPMNE, duke folur për raportin e Departamentit të Shtetit të SH.B.A.-së i cili vë në dukje korrupsionin dhe përfshirjen e zyrtarëve qeveritarë.

Opozita akuzoi Maqedoninë se u bë sinonim i korrupsionit dhe krimit.

Raporti i Departamentit të Shtetit thotë: “Ligjet anti-korrupsion herë pas here zbatohen dobët dhe ndjekin në mënyrë selektive kritikët e qeverisë dhe shkelësit e vegjël. Ka akuza serioze për korrupsion në polici, gjyqësor dhe shumë sektorë të tjerë. “Shumë kompani që veprojnë në Maqedoni, duke përfshirë kompani amerikane, tregojnë korrupsionin si një problem në dhënien e tenderëve publik dhe në gjyqësor.”

Një zëdhënës i partisë opozitare tha se në vend të kriminelëve të vërtetë, gazetarët që janë kritikë ndaj qeverisë po ndiqen penalisht dhe të gjithë dinë për tenderët e Rashkovskit dhe milionat.

“Tenderat e familjes në pushtet janë kudo. Shembull dhe tregues i mjaftueshëm është REK Manastir, i cili është një shembull klasik i pompimit të parave përmes tenderëve nga familja në pushtet. “Ju e dini që ka një rast të raportuar të dallavereve në Ministrinë e Brendshme, dhe normalisht qëndron dhe troket diku në një sirtar,” tha Arsovski.

Korrupsioni në Maqedoni është konfirmuar më parë nga Transparenca International ku jemi në vendin e 111-të, kujtoi Arsovski.

“Përveç se ishte më i korruptuari në Evropë, Ministria e Brendshme e Spasovskit arriti të na prerë në të gjithë botën duke shpërndarë 215 pasaporta zyrtare me identitete të vjedhura të bosëve më të mëdhenj të drogës, mafiozëve, vrasësve, terroristëve në Evropë dhe botë. Për më tepër, për reformat në Ministrinë e Brendshme Mjafton të thuhet se stafi i LSDM-së dhe Spasovskit të emëruar si Shef i Policisë në Prilep, i cili ka mijëra fotografi me LSDM, dmth me Oliver Spasovskin dhe Zoran Zaev, u arrestuan nga DEA në një aksion për të luftuar trafikut të drogës. Kaq mjafton të thuhet se mafia ka shtetin e vet dhe se pushteti dhe mafia janë një dhe e njëjta. “Gjithashtu, policia u theksua nga prokuroria si një arsye për thyerjen e operacionit në Mal, në të cilin do të prishej një prej karteleve më të mëdhenj të drogës në vend,” tha Arsovski.