Vladimir Milçin (video): Qeveria e koalicionit të Zaevit de facto vazhdoi praktikën e Gruevskit

41

“Maqedonia është një konfederatë e foleve haramike,” tha regjisori Vladimir Milçin në një intervistë për Radio Evropa e Lirë.

Ai thotë se veprat maqedonase Patched Life, Migrantët dhe Foleja Aramaike përcaktojnë situatën në të cilën jemi sjellë. Ai thotë se qeveria shqetësohet nga fakti që ata kanë hequr dorë nga premtimet e tyre.

“Ajo që më shqetëson më shumë është se ata hoqën dorë nga premtimet e tyre, de facto rezulton se ajo që u ekspozua para se të vinin në pushtet ishte thjesht demagogji, premtime që, padyshim, ata nuk i besuan. Tri vepra letrare klasike maqedonase vijnë në mendje. E para është “Patched Life”, e dyta është drama “Migrantët”, dhe e treta është “Foleja e Aramit”. “Unë mendoj se këta tre tituj nga letërsia jonë klasike e përshkruajnë atë shumë mirë, përcaktojnë situatën në të cilën jemi sjellë, nga fakti që qeveria e qeverisë së koalicionit të Zoran Zaev de facto vazhdoi praktikën e asaj të mëparshme, atë të Nikola Gruevski “, tha ai.

Sipas tij, pyetja është nëse ne jemi një shtet, dhe ai shton se shteti është de facto i përbërë nga feudet që drejtohen nga fuqitë e partisë dorë për dore me oligarkët e sapoformuar.rel