Ministria e Punëve të Jashtme bleu skuterë elektrikë për punonjësit, blerja ishte pjesë e projektit “Diplomacia e Gjelbër – e reja normal “

45

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, promovoi skuterët elektrikë, të prokuruar për përdorim nga punonjësit e Ministrisë, duke shpjeguar se duke bërë kështu ata do të japin një shembull të sjelljes së përgjegjshme ndaj mjedisit dhe problemit të ndotjes së ajrit.

“Me këtë gjest simbolik, Ministria e Punëve të Jashtme fillon me promovimin e projektit” Diplomacia e Gjelbër -e reja normal “, i cili do të zhvillohet në disa faza. Vizioni ynë është që të bëhemi vendi i parë në rajon që siguron një mjedis të qëndrueshëm pune jo vetëm në ndërtesën e ministrisë, por edhe në rrjetin diplomatik. Në të njëjtën kohë, duke ruajtur kredibilitetin e lartë midis punonjësve dhe partnerëve, duke ndjekur hapin e botës që po shkon drejt një të ardhme më të qëndrueshme “, tha Ministri Bujar Osmani në promovimin e skuterëve

Sipas ministrit, për destinacione të shkurtra ditore duhet të përpiqemi, aq sa kemi mundësi dhe aq sa lejojnë rrethanat, të përdorim një biçikletë ose një skuter elektrik.

Me nisjen e Nismës së Qëndrueshmërisë dhe Projektit të Diplomacisë së Gjelbër, Ministria e Punëve të Jashtme do të përpiqet të sigurojë harmonizimin midis procedurave të brendshme dhe mesazheve dhe aktiviteteve të jashtme, duke u bërë kështu një shembull i sjelljes së përgjegjshme shoqërore.