VODHËN 2 MILIONË DOLLARË RRYMË PËR BITCOIN, SHTETI UA SHKATËRRON PAJISJET ME NGJESHËS

53

Autoritetet në Malajzi kanë gjetur një mënyrë interesante për ta shtypur krimin në kuptimin e plotë të fjalës – me makinë të rëndë ngjeshëse.

Policia e shtetit aziatik ka konfiskuar mbi 1.000 pajisje për prodhimin e kriptovalutave dhe i ka shkatërruar ato, raporton agjencia e lajmeve, AFP.

Vlera e pajisjeve të shkatërruara është vlerësuar të jetë 5.3 milionë rigitë apo 1.25 milion dollarë, transmeton Gazeta Express.

Tetë persona janë arrestuar për vjedhjen e energjisë elektrike në vlerë të 2 milionë dollarëve për t’i furnizuar këto pajisje me rrymë.