250 printerët e parë të gjurmëve të gishtërinjve për zgjedhjet lokale mbërrijnë këtë javë

45

250 terminalet e parë për leximin e gjurmëve të gishtërinjve që do të përdoren në zgjedhjet lokale të 17 tetorit duhet të mbërrijnë këtë javë.

Kompania gjermane “Dermalog” me të cilën KSHZ nënshkroi një marrëveshje me vlerë 11 milion euro, përveç shpërndarjes së terminaleve për leximin e gjurmëve të gishtërinjve, do të kujdeset për sistemin për funksionimin e tyre, si dhe mirëmbajtjen në katër vitet e ardhshme ose katër cikle zgjedhore. Ndër të tjera, punonjësit e kompanisë “Dermalog” duhet të bëjnë një inspektim teknik të terminaleve, si dhe manuale përdoruesi që do të kenë secili president dhe nënkryetar i bordit zgjedhor, përfshirë trajnimin e tyre të trajtimit. Terminalet nuk do të lidhen me internetin dhe siguria e të dhënave personale të qytetarëve është e garantuar.

Ndërkohë, përgatitjet për zgjedhjet lokale po intensifikohen dhe më 21 gusht filloi inspektimi i Listës së Votuesve, i cili do të zgjasë deri më 9 shtator.