ZVKPRMV Artan Grubi: Ne mund ta ndihmojmë Gjeorgjinë të reformojë gjyqësorin dhe prokurorinë ?!

84

Zëvendëskryeministri i parë dhe Ministri i Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare Artan Grubi priti sot Presidenten Gjeorgjiane Salome Zurabishvili, i cili është për një vizitë zyrtare në vend.

Sipas kabinetit të Grubit, integrimi në NATO dhe procesi i integrimit në Bashkimin Evropian ishin një nga temat e bisedës.

“Republika e Maqedonisë Veriore është e gatshme të ofrojë ndihmë nga përvoja e saj në rrugën drejt NATO-s dhe të ndajë përvojë në fushën e reformave të kërkuara në procesin e pranimit në Bashkimin Evropian,” tha Grubi.

Situata politike në Gjeorgji, marrëdhëniet me vendet fqinje, përfshirë Rusinë, konfliktet në Ukrainë dhe Nago-Karabak ishin gjithashtu pjesë e bisedës midis zëvendës kryeministrit të parë dhe presidentit gjeorgjian.

“Republika e Maqedonisë Veriore do të ofrojë bashkëpunim në procesin e reformave që do të bëhen në Gjeorgji, përfshirë në fushën e drejtësisë, gjyqësorit dhe prokurorisë, si dhe strukturat e sigurisë,” tha Grubi.

Takimi u përqendrua gjithashtu në bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve, duke theksuar se vetëm vitin e kaluar eksportet ishin 242,962 euro dhe importet 102,803 euro, ndërsa për periudhën e ardhshme ka një tendencë për të krijuar një partneritet më të thellë biznesi.

Grubi dhe Zurabishvili diskutuan gjithashtu procedurat që pasojnë për emërimin e dy konsujve të nderit të Gjeorgjisë në Republikën e Maqedonisë Veriore, në Shkup dhe Stip.