Ju lë vaksina kundër COVID-19 me pasoja? Greqia do të dëmshpërblejë qytetarët

97

Gjykata në Greqi ka marrë një vendim shumë të rëndësishëm, që thekson se të gjithë qytetarët e vaksinuar me dozat kundër COVID-19 nëse do të kenë probleme shëndetësore do të dëmshpërblehen nga shteti.

Çdo dëm që mund të ndodhë pas vaksinimit dhe pavarësisht nëse nuk ka ndonjë veprim të paligjshëm të mjekut (gabim mjekësor) viktimat duhet të dëmshpërblehen” thotë vendimi.

Kështu, dera e Gjykatave Administrative për të kërkuar kompensim nga shteti u hap për qytetarët apo familjarët e atyre që kanë ose do të kenë pasoja në shëndet apo edhe raste të vdekjes, pasi janë vaksinuar kundër COVID-19.Pra çdo i sëmurë ka të drejtë për kompensim nga shteti grek./ Abcnews.al