Zaevi:Nuk ka nevojë për asnjë përgjegjësi, sepse me miratimin e vetë ligjit, të gjitha materialet që janë bërë sot do të merren parasysh. …

31

Kryeministri Zoran Zaev shprehu besim se sot ose nesër Parlamenti do të miratojë ndryshimet në Ligjin e Regjistrimit për shtyrjen e tij për shtator, dhe pasi që vetë operacioni ka filluar në përputhje me ligjin ekzistues me një fazë përgatitore për aktivitetet në terren, të gjitha materialet që përfundimisht do të bëhet deri më sot, do të merren parasysh.

  • Nuk ka nevojë për asnjë përgjegjësi, sepse me miratimin e vetë ligjit, të gjitha materialet që bëhen sot do të merren parasysh. Ishte e qartë se ditët e para janë gati që vetë regjistruesit të dalin në fushë, kështu që besoj se nuk do të ketë nevojë për ndonjë dilemë. Me ligjin, ne kemi arritur qëllimin e madh për të përfshirë të gjithë me të vërtetë në procesin e qepjes së popullatës, tha Kryeministri Zaev, duke iu përgjigjur një pyetje gazetari pas ardhjes së sotme të vaksinave të reja nga Serbia.

Ai theksoi se me miratimin e ndryshimeve në Ligjin për Regjistrim, të cilin ai pret sot ose nesër, nuk do të ketë nevojë të shkojmë në terren, kështu që të bëjmë ndërprerje dhe gjithçka të vazhdojë nga 5 shtatori.

  • Regjistrimi si proces fillon me 1 Prill, nga sot regjistrimi është në fazën përgatitore për terrenin, organizimin e grupeve, vendosjen sistematike të trajtimit dhe ngarkimin e të dhënave që ata mbledhin dhe më pas fillojnë aktivitetet në terren. Kështu që unë besoj se Parlamenti sot ose nesër do të jetë në gjendje të miratojë ndryshimet në Ligjin për Regjistrimin, në mënyrë që të mos ketë nevojë shtesë për të shkuar në terren, pastaj për të bërë pushime dhe për të vazhduar nga 5 shtatori e tutje. Pra, zyrtarisht sipas Ligjit, regjistrimi fillon sot, por faza përgatitore e aktiviteteve në terren ka filluar. Besoj se do të menaxhohet këtu, por nëse në pjesën e përfundimit të fazës përgatitore dhe fillon hapi i dytë, pra aktivitetet në terren, çdo fletë inventari, pra materiali që është bërë do të ruhet dhe do të jetë i vlefshëm. Pra, ka zgjidhje teknike për këtë çështje, tha Zaev.

Në Parlament po zhvillohet një seancë në të cilën propozohen në rendin e ditës ndryshimet në Ligjin për Regjistrimin, i cili parashikon shtyrjen e tij për në Shtator, si dhe ndryshimet në Kodin Zgjedhor. Shtyrja e regjistrimit të shtatorit dhe ndryshimet në Kodin Zgjedhor u paraqitën pas një marrëveshje të arritur në një takim midis Kryeministrit Zoran Zaev dhe udhëheqësit të VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski të hënën.

https://kanal5.com.mk/zaev-popisot-e-pochnat-nema-potreba-od-nikakakva-odgovornost/a468234