Parlamenti miraton propozimin për të shtyrë regjistrimin, Aleanca dhe Alternativa kërkojnë të mos votohet

30

Me 95 vota pro dhe 7 kundër, Kuvendi miratoi projektligjin për shtyrjen e regjistrimit që do të miratohet me procedurë të përmbledhur, ndërsa ndryshimet në Kodin Zgjedhor në pjesën e shtyrjes së zgjedhjeve lokale për gjysmën e dytë të tetorit ishin miratuar unanimisht nga 102 deputetë.

Arsyeja e shtyrjes së regjistrimit është për shkak të imunizimit të qytetarëve dhe situatës në vend për shkak të pandemisë me covid-19.

Zgjedhjet lokale po shtyhen për në gjysmën e dytë të tetorit për shkak të shtyrjes së regjistrimit. Zgjedhjet lokale u planifikuan fillimisht për gjysmën e parë të tetorit.

Koordinatori i grupit parlamentar të Aleancës për Shqiptarët dhe Deputetët Alternativë nuk duhet të votojnë për shtyrjen e regjistrimit.