Zaevi / Të gjithë zyrtarët në nivel shtetëror dhe lokal dhe administrata publike me pagë minimale 14.500 denarë për muajin prill dhe maj 2020

126

Presidenti i LSDM-së Zoran Zaevi në konferencën e sotme për shtyp
tha se ata propozojnë që rrogat e zyrtarëve të vijnë në minimum. Ky propozim dhe paketa tjetër e masave të LSDM-së, Zaev, njoftoi se do t’i paraqesin Qeverisë, e cila do të vendosë nëse do të miratohen.

-Të gjithë zyrtarët shtetëror dhe të pushtetit vendor, Zëvendës Kryeministri, Kryetarët, Gjykatësit, Prokurorët do të marrin një pagë minimale prej 14,500 denarë për Prill dhe maj.

E njëjta gjë vlen edhe për sektorin publik, administratën publike në nivel shtetëror dhe lokal, do të marrin pagë prej 14.500 denarë për prill dhe maj.

Kjo nuk vlen për mjekët, stafin mjekësor, oficerët e policisë dhe ushtarët që ndihmojnë në trajtimin e koronavirusit, tha Zaevi.

linku https://fokus.mk/zaev-site-funktsioneri-na-drzhavno-i-lokalno-nivo-i-javnata-administratsija-so-minimalna-plata-od-14-500-denari-za-april-i-maj/