Zaevi: Si qeveri, kemi bërë më shumë se sa duhet – ne kemi porositur 2 milion e gjysmë Vaksina, vijnë në fund të muajit Mars.

41

Marrëveshja me Pfizer ka arritur. Deri në fund të tremujorit të parë, pra deri në fund të Marsit, 21,000 doza të vaksinave do të mbërrijnë, tha Kryeministri Zoran Zaev sot pas fillimit zyrtar të ndërtimit të linjës së transmetimit Stip – Ovçe Pole.

“Ne tashmë kemi sasi më të mëdha në tremujorin e dytë, e treta dhe e katërta janë sasitë më të mëdha. Kjo nuk ka të bëjë me mendjelehtësi, sepse e gjithë bota e di, i gjithë populli maqedonas e di se arsyeja e vetme është mungesa e prodhimit në lidhje me sasitë e vaksinave për çdo vaksinë dhe për të punuar. Ne jemi një vend i vogël dhe unë dua të siguroj dhe garantoj për njerëzit tanë se si Qeveri, si MSH kemi bërë më shumë se sa duhet. Duke marrë parasysh që 1 milion njerëz do të duhet të vaksinohen për të arritur imunizimin, për të cilën do të ishte e nevojshme të kishim 2 milion vaksina, nëse llogaritni 800 Pfizer, mekanizëm 833 Kovacs, 400 mijë kemi nga Kina, 200 mijë “Ne kemi urdhëruar nga Rusia, ne kemi gjithashtu nga BE-ja në përputhje me grantin prej 70 milion euro, donacionet që u njoftuan gjithashtu nga të gjithë fqinjët, ne arrijmë 2 milion e gjysmë vaksina “, tha Zaev.