Zaevi: Regjistrimi është puna më e rëndësishme shtetërore, na duhen të dhëna për popullatën që shteti të mos punojë në errësirë

40

Duke iu përgjigjur një pyetje gazetari rreth rëndësisë së regjistrimit dhe mundësisë së shtyrjes së tij, Kryeministri i Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev, theksoi se të gjitha çështjet gjithmonë mund të zgjidhen përmes një procesi gjithëpërfshirës dhe kur ka vend për të arritur një konsensusi.

Por, siç theksoi ai, Maqedonia nuk ka pasur një regjistrim për 20 vjet.

“Këtu në Qeveri, në nivelin lokal, kryetarët e bashkive, të gjitha kompanitë shtetërore publike, lokale, të gjitha kompanitë private, dhe të gjithë njerëzit tanë, ne punojmë në mjegull, në errësirë, nuk i dimë numrat. “Ne nuk e dimë sa jemi, ku jemi të vendosur, cilat janë parametrat tanë industrialë, cilat janë burimet tona themelore dhe ku jep indikacione serioze për rritjen e rritjes ekonomike të vendit”, tha Kryeministri Zaev.

Siç tha kryeministri Zaev, regjistrimi është një operacion statistikor dhe është detyra jonë ta bëjmë atë.

“Plannedshtë planifikuar të zbatohet nga 1 Prill deri më 21 Prill dhe duhet të kompletohet. Do ta përsëris edhe një herë. Nuk ka regjistrim askund në verë, shtatori është një fushatë, tetori janë zgjedhjet lokale. Nëse shtyjmë për kur të shtyhet. Për maj? Kjo nuk do të ndryshojë asgjë. Ne të gjithë duhet të përqendrohemi në përfundimin e regjistrimit me përgjegjësi, dhe ky është një detyrim qytetar i përcaktuar qartë me ligj. Nëse jemi shtet, duhet të sillemi si burra shteti dhe të veprojmë si burra shteti. “Regjistrimi është një nevojë urgjente në interes të të gjithë qytetarëve,” përfundoi Kryeministri Zaev.sitel.com.mk