Zaevi për “Deutsche Welle”: Është e qartë për ne se mund të kalojnë 5, 7 ose 10 ose më shumë vjet para anëtarësimit në BE( video)

36

Nuk ka të bëjë vetëm me anëtarësimin në BE, për ne qëllimi kryesor është evropianizimi i vendit tonë. Ne kemi treguar përkushtim të vërtetë ndaj këtij procesi, pavarësisht nga fakti se ne kemi qenë një vend kandidat që nga viti 2005 dhe kemi qenë duke pritur që hapi tjetër të ndodhë për 16.5 vjet. Ne jemi të qartë se anëtarësimi mund të zgjasë edhe 5, 7 ose 10 vjet ose më shumë, por BE është e nevojshme të përmbushë premtimet e saj, për të na mundësuar që të ndërmarrim hapin tjetër, tha Kryeministri i Republikës së Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev në Shfaqja e Deutsche Welle “Zona e Konfliktit” në anglisht deklaroi se fatkeqësisht BE nuk u dha premtimin qytetarëve të Republikës së Maqedonisë Veriore dhe tani zhgënjimi është vërtet i madh.( në video nga fillimi deri në minutën 2)

https://www.dw.com/mk/%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/a-58578950