Zaevi pas “ikjes”së Brat Sashos ,lëshon deklarata të forta kundër grafës etnike në letërnjohtime,a do ike edhe BESA nga Qeveria.

75

www.telegrami.mk …Lëvizja Besa Zaevi paralajmëroi se do veproje jashtë koalicionit si e pavarur por do e përkrah Qeverinë …Lëvizja Besa si kusht për tu bërë pjesë e Qeverisë 2020 doli me komunikatë se kanë nënshkruar me Kryeministrin Zaev kontratë me shkrim se grafa etnike në letërnjohtime do jetë përfshirë ,dhe dy ditët e fundit Zaevi reteroi tash thotë do të respektojë direktivat e BE -së ,dhe një milion % do vlejë edhe për regjistrimin ky muhabet se nëse nuk mundet për letërnjohtim,nuk vlen as për regjistrim garafa etnike..por duhet thënë se deklarata e Ambasadores së SHBA-së në Maqedoni të Veriut nuk ka të bëjë me shqiptarët për regjistrim por direkt i është drejtuar Qeverisë Zaev 2 pra regjistrimi duhet të bëhet..pra drejtuar kryeministrit direkt porosia Zaevit e si do e zgjidh ai është problem i tij a me kompromise me partnerët e koalicionit …a me prishje Qeverie …nga këndi i mediave edhe shqipe që i kontrollon LSDM problemi është pra i Zaevit i cili so mundohet prap topin e nxehtë të fajit tua hedh shqiptarëve në sy të ndërkombëtarëve se ai po respekton BE -në…a kur është ikja e Brat Sashos nuk di gja vallahi,bilahi,tallahi …sepse mbase para 28 shkurtit mund të ketë të premten me 26.02.2021 votëbesim të Qeverisë Zaev 2 në Parlament …pra krejt varet nga Lëvizja Besa deri të premten

pas deklaratave të Kastriot Rexhepit deputetit të saj të shtunën në emisionin Stadion të Kanal 77 nga minuta 6 flet se Maqedonia nuk është kurkund me BE -në dhe nëse marrëveshja nuk realizohet duhet të del Lëvizja Besa nga Qeveria a do i përmbahet fjalës se kan hy në Qeveri për të çuar më tej të drejtat e shqiptarëve pra kur në prag janë edhe emërimet e kandidaturave për kryetar komunash dhe Lëvizja Besa me çka do lavdrohet ,apo do i ngjaje BDI-së,dhe PDSH-së,do gjeje ndonjë arsyetim BOSH për të ndenjur në Qeveri ,inshalla jo arsyetimin e Zaevit Se BE thotë ashtu e cila zgjedhje do vleje edhe për regjistrimin…

Pra Lëvizja Besa e ka topin në duar të saja lidhur me grafën etnike për të cilën ka hy në Qeveri …prej saj varet Qeveria Zaev 2…a do e luajnë lojën apo të humbin në përditshmërinë e politikës në Maqedoni të Veriut …prallat kur tregohen fillojnë na ishte njëherë …një parti Lëvizja Besa erdhi në pushtet, i erdhi mirë u ul në prehër të kryeministrit i cili u trgonte pralla dhe u haruan …ose…pralla mori përfundim tjetër …shohim e bëjmë (sic)…www.telegrami.mk