Zaevi: Kemi një arritje serioze për ligjin për shtetësinë, javën e ardhshme ai mund të shkojë në Parlament

36

Është bërë një përparim serioz në gjetjen e një zgjidhjeje për ligjin e shtetësisë, tha Kryeministri Zoran Zaev pas një takimi me udhëheqësit e koalicionit Aleancës për Shqiptarët- Alternativës në Kuvend, por nuk dha detaje mbi marrëveshjen me opozitën shqiptare , përfshirë kërkesën e tyre për të lëshuar dëshmitarë.

Ne pamë në detaje numrin e shtetasve që nuk kanë nënshtetësi, ose që nuk e kanë fituar shtetësinë me martesë, për shkak të kthimit të tyre në vend ata kërkojnë shtetësinë otvor Ne kemi hapur të gjitha pyetjet e rëndësishme, ne kemi përfunduar praktikat dominuese evropiane . Vitet për marrjen e shtetësisë gjatë qëndrimit tonë prej tetë vjetësh, kemi vende evropiane ku kemi pesë, shtatë, dhjetë vjet. Do të vizatohet një mesatare dhe do të formohet një shifër sipas Bashkimit Evropian. Ne bëmë një hap serioz përpara, qëllimi është të formojmë tekstin ligjor, javën e ardhshme për të theksuar parlamentin “, tha Zaev.

Ai tha se ishin përcaktuar 13 arsye specifike për marrjen e shtetësisë, secila prej tyre, e cila është një hap serioz përpara dhe ai beson se qytetarët me siguri përmbushin një nga arsyet.

Zaev gjithashtu thekson numrin e kërkesave dhe për sa qytetarë bëhet fjalë

“Ka 2,727 kërkesa për pak më shumë se 3,200 qytetarë, nga të cilët 1,500 nuk jetojnë këtu. 700 qytetarë të të ashtuquajturve fantazma, qytetarë që kanë lindur dhe kurrë nuk kanë marrë nënshtetësi ”, thotë Zaev dhe shtoi se deri në fund të javës do të formohet teksti ligjor dhe javën tjetër do të shkojë në Parlament.

Në konferencën për shtyp, ai tha se besonte që ndryshimet do të tërhiqeshin, domethënë se parlamenti do të zhbllokohet.

“Besoj se ndryshimet do të tërhiqen, dhe jo vetëm nga Aleanca dhe Alternativa, por edhe nga VMRO-DPMNE,” tha Zaev.

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/zaev-imame-seriozen-ischekor-za-zakonot-za-drzhavjanstvo-idnata-nedela-mozhe-da