Zaev për pasaportat”Duplikat”: Legjitime është që partnerët e mi të koalicionit të kenë takim me Sedat Pekerin

48

Legjitime është që partnerët e mi të koalicionit të kenë takim me Sedat Pekerin, një nga kriminelët më të mëdhenj turq, i cili ka një pasaportë maqedonase me një identitet të rremë, të përgatitur nga Ministria e Brendshme, tha Zaev në konferencën e sotme për shtyp, duke vlerësuar “Duplikat” operacioni si i suksesshëm.

“Unë e di se cili nga partnerët e koalicionit ka pasur një takim me kërkesën e tij në pazar dhe gjetkë, por absolutisht, nuk mund të thuhet se dikush është fajtor për këtë, sepse është normale që dikush të kërkojë një takim dhe të bëjë një kur dikush zbulon, mëson dhe përpunon në mënyrë aktive një krim, ai duhet të shpërblehet, jo të mbahet përgjegjës. Ky është një operacion disa mujor nga Interpol dhe Qendra Rajonale e SHBA për të ndëshkuar akte të tilla. Njerëzit të cilët janë dërguar në gjykatë dhe u është dhënë 214 shtetësi janë në paraburgim. “Gjatë dekadave, ajo që ka ndodhur ka një fund të suksesshëm në mënyrë që të mos ndodhë më kurrë,” tha Zaev, duke iu përgjigjur një pyetjeje gazetari.

Заев за „Двојник“: Моите коалициони партнери легитимно е да имаат средба со Пекер