(video+foto lajm) Kujt ti besohet / Sedat Pekeri demanton ,kryeministri Zaevi pohon se ka pasaportë të RMV-së

30

Shkup, 8 prill, Zhurnal.mk – Avokatët Dublin Karaxha dhe Jasmin Kallaç, nëpërmjet një kumtese kanë dërguar demant në emër të Sedat Peker për atë se posedon pasaportë të falsifikuar me fotografinë e tij dhe me identitet tjetër.

“Duke e pasur parasysh se praktika gazetareske dhe etika gazetareske, para se të publikohet çfarëdo lajmi, duhet të kërkohet qëndrim dhe mendim edhe nga ana tjetër, që në rastin konkret nuk është respektuar. Kërkojmë që demanti nga ana e Reis Sedat Peker për këtë lajm që qarkullon në media për pasaportë të falsifikuar me fotografi të tij dhe identitet tjetër, të publikohet në tërësi në portalin tuaj, siç është rregulli dhe praktika për gazetari objektive. Reis Sedat Peker, në mënyrë kategorike i hedh poshtë të gjitha përmbajtjet e titujve dhe kronikat e transmetuara në portale dhe media, si të pavërteta dhe tendencioze. Dezinformimi i publikut, me vetëdije të qëllimshme që të prishet imazhi i zotëri Sedat Peker, shihet në atë se kronikat janë përgatitur jashtë standardeve gazetareske profesionale, kurse lajmet e transmetuara janë të rrejshme”, thuhet në kumtesë.

Nga atje, theksojnë se Reis Sedat Peker kërkon kërkim falje publike për kronikat e publikuara në të njëjtat termine dhe formate ku janë publikuar kronikat për të.

“Publikimi i këtij demanti konsiderohet si kërkim falje publike, e lexuar në tërësi dhe në formatin në të cilin janë transmetuar në të gjitha portalet. Në të kundërtën, do të ndërmarrim të gjitha mekanizmat përfshirë edhe mbrojtjen gjyqësore në drejtim të ruajtjes së integritetit, nderit dhe pasqyrës së palëve të prekura”, thuhet më tej në kumtesë.

========================================

Në konferencën e sotme për shtyp, Zaev, në përgjigje të një pyetjeje gazetari, pranoi se Sedat Peker ka një pasaportë maqedonase.

Zotëria që përmendët është një nga ata që morën një pasaportë të falsifikuar, në të njëjtën kohë ai dyshohet për veprime të caktuara në Turqi. Ministria e Brendshme e dëboi atë si persona non grata nga shteti pas llojeve të tjera të procedurave. Sigurisht, ai që ka punuar në lëshimin e paligjshëm të pasaportës është pjesë e procedurës që procedohet para autoriteteve gjyqësore. Për sa i përket partnerëve të koalicionit apo njerëzve nga partia ime apo të ngjashme, absolutisht askush nuk mund ta dinte nëse dikush ishte i dyshuar për diçka, nëse dikush po punonte prapa skenës në disa pasaporta të paligjshme ose të ngjashme. Unë nuk shoh ndonjë faj në këtë. Unë madje jam i njohur me cilin nga kolegët, partitë partnere kishin një takim me kërkesën e tij në pazar dhe gjetkë, por absolutisht nuk është e mundur të thuhet se dikush është fajtor, sepse është normale kur dikush kërkon një takim dhe bën një emërimi Por institucionet po funksionojnë dhe ata kanë dhënë rezultatin, tha Zaev.