VMRO-DPMNE: Me masat “efektive” të Zaevit mbi gjysmë milioni njerëz mezi mbijetojnë me 2 euro në ditë

50

Fakti që LSDM -ja mburret me një vlerësim krediti që përkufizohet si mbeturina, tregon se sa ata nuk i ndihmuan vërtet falimentuesit që bënë. Prioriteti kryesor i LSDM -së dhe Zaevit është krimi dhe korrupsioni. Për shkak të neglizhencës së Zoran Zaev dhe LSDM, rreth 60,000 qytetarë humbën punën, dhe 5,600 kompani i vunë çelësin derës. Me masat “efektive” të Zaevit, gati gjysmë milioni njerëz mezi mbijetojnë me 2 euro në ditë, thonë nga VMRO-DPMNE, në përgjigje të njoftimit të LSDM-së se ata kujdeseshin vërtet për falimentuesit.

Partia opozitare shton se borxhi publik është pothuajse dyfishuar në katër vitet e fundit. Janë shpenzuar më shumë se 15 miliardë euro, dhe njerëzit po varfërohen.

“Edhe sipas Standard and Poor’s, Maqedonia është një vend me rrezik të lartë të paaftësisë për të financuar borxhet ndaj kreditorëve. BB – vlerësimi i kredisë në fushën e vendeve me rrezik të lartë pengon çdo investitor ose bankë tregtare që dëshiron të japë hua para shtetit ose ta bëjë këtë, por me norma jashtëzakonisht të larta interesi. Ky vlerësim nga Standard & Poor’s tregon se të gjitha kreditë do të kenë norma potencialisht më të larta interesi në të ardhmen. Ryshfeti parazgjedhor dhe masat populiste të LSDM-së këtë herë nuk kursejnë, qytetarët janë të vendosur për ta ndëshkuar atë më 17 tetor.

Timeshtë koha për një qasje dhe masa të përgjegjshme që do të krijojnë zhvillim. “Është koha për Maqedoninë për të gjithë njerëzit,” tha partia në një deklaratë.