VMRO dhe Levica u bënë berbat në Twitter: Për Levica Mickoski është udhëheqësi i një Kongresi të manipuluar. Për VMRO-Levica, ata janë shërbëtorë të Zaevit

91

Sot, Levica dhe VMRO DPMNE bënë kripën në rrjetet sociale. Arsyeja për këtë është se çfarë duhet të jetë shkruar në kartat e reja të identitetit.

Së pari, lideri i Levicës , Dimitar Apasiev i tha njeriut të parë të VMRO DPMNE, Hristijan Mickoski se për t’i kuptuar këto gjëra ai duhet të ketë një sens politik, dhe jo të bëhet udhëheqës i partisë nga një anonim politik në një manipulim kongresi

Le të shpjegojë dikush për profesorin që mori masterin, doktoratën dhe punësimin me babanë e tij në Fakultetin e Makinerisë në Shkup , se hyrja e etnisë në kartat e identitetit është pjesë e platformës së Tiranës dhe fazës përfundimtare të projektit për demokratizimin e plotë të Republikës, shkroi Apasiev në Facebook profili

Sipas Apasiev, barazimi i popullit maqedonas, i cili përmes një lufte të armatosur antifashiste erdhi në shtetin e tij (dhe jo të huaj), me një “bashkësi etnike” të thjeshtë është një hap prapa në të drejtat e fituara kolektive historike të maqedonasve . Isshtë një hap plus drejt federalizimit dhe ndarjes së shtetit në të ardhmen, sepse privon statusin kushtetues shtet-ndërtues të kombit tonë dhe reduktohet në një nga shumë “komunitete” që jetojnë në këtë territor, thotë Apasiev dhe shton:

Kështu, Republika e Maqedonisë, thotë ai, pushon së qeni shtet kombëtar i shumicës së popullit maqedonas dhe pakicave, siç dëshironin themeluesit tanë të ASNOM, dhe bëhet një krijim i lirshëm – (gjysmë) protektorat, i përbërë nga disa etni!

Apasiev i tha Mickoski:

Por, për ta kuptuar këtë, duhet të shikoni përtej hundës, të keni një sens politik dhe njohuri juridiko-politike, teorike dhe praktike, dhe jo vetëm një anonim në politikën e energjisë, që do të mbillet nga Grujo në një kongres të manipuluar për “udhëheqësi”.

Deputeti nga VMRO DPMNE nga Kumanova, Brane Petrushevski, reagoi ndaj kësaj në Twitter, duke i quajtur ata shërbëtorët e dytë të Zaevit -LEVICA , pas atyre nga Bordi Nismëtar për thirrjen e një Kongresi të Jashtëzakonshëm të partisë.

Zaev po aktivizon shërbëtorët e tij të dytë, përveç Bordit Nismëtar, tani Levica është aktive në zbatimin e politikave të saj anti-maqedonase, shkruan Petrushevski dhe shprehet:

Bllokimi i kësaj praktike të dikurshme nga e majta duket të jetë një pozicion i koordinuar me ndalimin poshtërues të përdorimit të termave “Maqedoni” dhe “ASNOM”. Prandaj, bllokimi i këtij ligji është në favor të Zaev.

Sipas Petrushevskit, është e pranueshme që VMRO-DPMNE të përfshijë në kartat e identitetit etninë e maqedonasve, shqiptarëve, turqve, serbëve, romëve, vllehëve, boshnjakëve, kroatëve dhe të tjerëve, sepse është një përcaktim personal, ndjenjë kombëtare dhe e drejtë e çdo qytetar, dhe ka qenë praktikë në të kaluarën.