(Video) Vezët fluturojnë drejt Parlamentit, protestuesit kërkojnë dorëheqje

22

burimi i lajmit

https://info.mk/makedonija/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D1%98%D0%B0%D1%98%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BC/

Demonstruesit nga godina e qeverisë janë drejtuar drejt Parlamentit, ku kanë thyer gardhin dhe janë futur në oborrin e legjislaturës.Në ditën e tretë të protestave kundër propozimit francez për zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Bullgarinë, forca të shumta policie u vendosën rreth Parlamentit dhe disa nga protestuesit hodhën vezë në drejtim të ndërtesës, kënduan këngë patriotike dhe kërkuan dorëheqje nga qeveria.

Më herët grupi i protestuesve ka hyrë në oborrin e Qeverisë.

Ata kanë brohoritur “Dorëheqje, dorëheqje!”, “Maqedoni, Maqedoni!” dhe “Kurrë Veriore”.

Disa prej tyre janë përplasur me policinë, e cila ka ngritur një korridor para ndërtesës së Qeverisë, kur kanë thyer gardhin mbrojtës.

Protestën e hapi këngëtari Lambe Alabakovski me himnin kombëtar të Maqedonisë duke thënë: “Nëse diagnoza ime është piromane, diagnoza juaj është tradhtar”. Alabakovski, i cili akuzohej se dogji derën e klubit bullgar “Vanço Mihailov” në Manastir, në mënyrë simbolike dogji një letër ku shkruhej “Marrëveshja e Prespës, marrëveshja bullgare, propozimi francez, fashizmi”.