(Video) Kryetari i Sërbisë A.Vuçiçi tregoi fotot e trupave të masakruar nga banda e Belivukut

46

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha të paktën dy grupe të krimit të organizuar ishin shpërbërë në luftën kundër mafies dhe se hetimet për vrasjet ishin në proces.

Vuçiçi mbrëmë drejtoi sesionin e Këshillit të Sigurimit Kombëtar, i cili zgjati tre orë dhe kishte disa pika. Pika e parë është Kosova, e dyta vaksinat dhe lufta kundër koronavirusit, dhe pika e tretë në rendin e ditës ishte lufta kundër krimit të organizuar.

“Ne, anëtarët e këtij grupi më të famshëm kriminal (Veljko Belivuk), i cili është pas hekurave, arritëm të bënim diçka për herë të parë në një kuptim teknik. Ne kemi importuar pajisje që nuk i kishim përdorur më parë. Anëtarët e grupit kriminal kishin foto dhe fytyra të shënuara të njerëzve në Ministrinë e Brendshme dhe BIA, të cilët, siç menduan, ishin përndjekës. Këta janë operativë që luftuan drejtpërdrejt kundër tyre dhe patën sukses. Ata rrezikuan jetën e tyre, por patën sukses, tha Vuçiç.

Fotografitë u treguan në konferencën për shtyp, duke provuar krime të dyshuara nga një grup kriminal i udhëhequr nga Veljko Belivuk (Velja Nevolja) që tregon trupat e të vrarëve, si dhe pushkë snajperësh.

Presidenti serb tha se dy ditë më parë, arsenali më i madh i armëve u kap në zonën midis Shabac dhe Loznica.