Misajlovski-VMRO-DPMNE: Ne nuk bëjmë pakte me mafiozët, së pari do t’ju mposhtim dhe pastaj do të përgjigjeni

67

Nënkryetari i VMRO-DPMNE Vlado Misajlovski në një konferencë për shtyp i dërgoi një mesazh drejtpërdrejt Kryeministrit Zoran Zaev.

Zoran Zaev, pas zgjedhjeve kriminale dhe të vjedhura, pas abuzimit të gjendjes së jashtëzakonshme, pas ryshfetit masiv, pas presioneve, kërcënimeve, shantazheve, pasi ndryshoi kodin zgjedhor pesë minuta para fillimit të fushatës zgjedhore, në kushte pandemie, karantine, të shpërndara pako, pasi ka marrë hua më shumë se një miliard euro nga shteti, publiku bën disa oferta për një qeveri të përbashkët.

Loja e Zoran Zaev është transparente dhe propozimi i tij për një qeveri të gjerë në të cilën është Zaev ai që do të zgjedhë se kush do të udhëheqë VMRO-DPMNE është treguesi më i mirë se qeveria e Zoran Zaev është tronditur.

Ky propozim i tij mund të interpretohet vetëm si një kashtë për të shpëtuar karrierën e Zoran Zaev dhe disa njerëzve përreth tij.

Propozimi për një qeveri erdhi vetëm tre ditë pasi ata inkurajuan në mënyrë të gabuar shumicën e pakët, dhe të nesërmen nuk kishte kuorum për punë në Parlament.

Nga gëzimi artificial për shumicën e pretenduar të qëndrueshme në Parlament, në tre ditë mbërriti një ofertë për një qeveri të gjerë sepse Zaev e di se qeveria është në këmbë xhami dhe nuk mund të funksionojë.

Edhe Zaev edhe LSDM-ja dhe i gjithë publiku duhet ta dinë se nuk ka pakte mafioze dhe as nuk do t’i mbështesim ata. Ne së pari do t’ju mposhtim, dhe pastaj përgjegjësia do të pasojë.

VMRO-DPMNE i ka borxh vetëm popullit maqedonas, qytetarëve të Maqedonisë, aktivistëve, simpatizantëve që treguan unitet, forcë, luftë, zell, karakter, sfidë, kokëfortësi dhe mbi të gjitha dëshirë për një Maqedoni më të mirë. Dhe kjo është arsyeja pse ne do të bëjmë më të mirën për t’i shlyer ata dhe të gjithë së bashku për të formuar një qeveri që do të jetë një shërbim për qytetarët. Një qeveri që do të jetë nga njerëzit për njerëzit dhe në asnjë mënyrë tjetër.

Dhe ata që janë në pushtet, nëse mendojnë se ka më pak shanse për një pakt me një qeveri kriminale, besojnë se nuk do të ndodhë. Ata do të munden, dhe ne ju premtojmë se njerëzit.

Pranvera maqedonase po vjen!