(Video) Gjorçevi: Fiasko qeveritare,lypën vaksina sadaka ,a ka më shumë vdekje dhe më pak vaksina në botë

39

“Maqedonia është vendi që ka më pak vaksina në botë, dhe në të njëjtën kohë ne kemi më të vdekurit, 3,000 për kokë banori fjalë për fjalë në botë,” tha Vlatko Gjorcev, Sekretari për Bashkëpunim Ndërkombëtar i VMRO-DPMNE, në një konferencë për shtyp .

Maqedonia këto ditë do të vijë në një numër të tmerrshëm që është me të vërtetë i frikshëm, dhe kjo është 3,000 të vdekur. Askush në botë nuk ka më shumë të vdekur se Maqedonia për frymë. Pse Sepse në Maqedoni konsiderohet në statistikë me 2.1 milion banorë, dhe numri real është 1.7, 1.8 milion banorë.

Një javë më parë, Afganistani mori 500,000 vaksina AstraZeneka, qindra mijëra njerëz u vaksinuan në Pakistan, 27,000 punonjës shëndetësorë në vetëm një provincë, Sindh. Vaksinimi ka filluar në Bolivi, Algjeri, Guinea, i cili është një vend në Afrikën Perëndimore, Nepal, Indi, Bangladesh, ne tashmë kemi një vaksinë dhe vaksinim që është tashmë 20 ditë. Procesi i imunizimit të popullsisë filloi në Shqipëri një muaj më parë, me Kryeministrin Rama që u vaksinua i pari, Mali i Zi, Bosnja dhe Hercegovina.

Fatkeqësisht, Maqedonia është fjalë për fjalë më e keqja në botë kur bëhet fjalë për vaksinat dhe imunizimin e popullatës. Thotë se kemi një debakl, një fiasko të qeverisë. “Thotë që ne kemi një shqetësim të madh për shëndetin e popullatës,” tha Gjorcev.

Ai kërkoi nga Zoran Zaev dhe Venko Filipçe të jepnin dorëheqjen, sepse, siç tha ai, ata kanë përgjegjësi për t’i lënë qytetarët fjalë për fjalë në mëshirën e kësaj krize më të madhe në dekadat e fundit.

“Me Zoran Zaev dhe Venko Filipçe, Maqedonia është e dënuar të jetojë dhe varet nga ndihma humanitare dhe lëmosha nga Serbia. Serbia vaksinon 30,000 njerëz çdo ditë. Dje në Vranjë, vetëm në Vranjë, një mijë njerëz u vaksinuan në një ditë. Dhe deri më tani në nivelin e Vranjës kemi rreth 8,000 të vaksinuar. “Pra, kjo flet për shkallën e fiaskos që po na ndodh dhe vetëm 7-8 vjet më parë, Serbia ishte vendi që studioi investimet dhe ekonominë nga Maqedonia,” tha Gjorcev.