(Video) Andonovski: Zoran Zaev paralajmërohet nga Departamenti i Shtetit Amerikan për presion të tepruar ndaj gjyqtarëve

30

Duke iu referuar Raportit nga Departamenti i Shtetit i SH.B.A.-së, anëtari i Komitetit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE Stefan Andonovski thotë se është një tjetër turp për Qeverinë e Zoran Zaev në skenën ndërkombëtare.

“Qeveria e Zoran Zaev ndoqi penalisht gazetarët për botimin e informacionit konfidencial në lidhje me skandalin Raket dhe raste të tjera. Përndjekja e disidentëve u referohet rasteve kur është zbuluar se zyrtarë të lartë të partisë në pushtet LSDM janë përfshirë në skandalin dhe zhvatjen “Racket”. Për më tepër, këta gazetarë biseduan për përplasje partiake-politike me një punonjës të Ministrisë së Brendshme i cili nuk ishte punësuar në ANB sepse babai i tij është një mbështetës i VMRO-DPMNE. LSDM është paralajmëruar se ata punojnë si numërues fitimesh. “Anëtarët e partisë së LSDM kalojnë kriteret arsimore dhe profesionale të përcaktuara ligjërisht për pozitat në administratën publike”, thotë Andonovski