Vendimi i ndërtimit ilegal të Mavrovka: Pronari gjobitet me 50 euro

36

Një gjobë me kusht dhe 50 euro kosto i kushtoi pronarit të kafenesë “Fontana” në Mavrovka përpjekjen për të hequr një ndërtesë shumëkatëshe nga një objekt i përkohshëm, shkruan Prizma.

Sipas verdiktit zyrtar të marrë nga gjykata, pranimi i fajësisë, dënimi me kusht dhe një shumë e madhe gjyqësore prej 3.000 denarë është gjobë për një ndërtesë prej betoni përballë qendrës tregtare.

Ndërtesa filloi të shembet menjëherë pasi u formua qeveria e re vitin e kaluar pasi shteti nuk ishte në gjendje të gjente një pronar për disa muaj.

Për krimin e ndërtimit pa leje në paragrafin 1 për të cilin Aliti u akuzua në Kodin Penal, parashikohet një dënim me burg prej 3 deri në 8 vjet, por në këtë rast gjykata konstatoi në aktgjykim se dënimi i tij mund të ulet nëse rrethana që i pandehuri nuk ishte dënuar më parë.