Maqedonia edhe në një tjetër “listë të zezë” të BE -së,për gjyqësorin jo-bashkëpunues.

28
European flags wave at the European Commission headquarters in Brussels, Friday, Oct. 12, 2012. The European Union won the Nobel Peace Prize on Friday for its efforts to promote peace and democracy in Europe, an award given even though the bloc is struggling with its biggest crisis since it was created in the 1950s. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Bashkimi Evropian (BE) e ka shtuar Maqedoninë në “listën e zezë” të gjyqësorit jo-bashkëpunues.

Vendi ynë është në të njëjtin grup me Katarin, Uruguajin, Hong Kongun, Malajzinë dhe Kosta Rikën. Ka një zhvendosje të Angolës, Republikës Dominikane dhe Seychelles në listën gri nga lista e zezë. Australia, Esvatini dhe Maldivet janë hequr nga lista gri për bërjen e reformave. Këshilli i Bashkimit Evropian përditësoi listën më 5 të këtij muaji.
BE e ka vënë Maqedoninë në listën e zezë të vendeve që kanë politika të papranueshme tatimore që dëmtojnë tregun evropian.
Sipas një deklarate të Këshillit të Evropës, Maqedonia negocioi me ta nga korriku deri në shtator dhe i siguroi ata se do të përmbushte ndryshimet e kërkuara në modelin e taksave, prandaj ajo u rendit në listën e zezë derisa të përmbushte premtimin e saj. Lista përfshin kryesisht vende nga ishujt e Karaibeve si Dominika dhe Panama, të njohura si “parajsa tatimore” – vende ku fshihen paratë me origjinë të dyshimtë.

https://faktor.mk/makedonija-se-najde-na-ushte-edna-crna-lista-na-eu