Varheji: Po bëhet gjithnjë e më pak e sigurt që Shkupi dhe Tirana do të fillojnë negociatat me BE këtë vit

165

Po bëhet gjithnjë e më pak e sigurt që korniza negociuese do të miratohet deri në fund të vitit dhe negociatat me Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë për anëtarësimin në BE do të fillojnë, tha komisioneri i Zgjerimit të BE Oliver Varheji.

Sipas tij, kancelarët janë të vegjël, megjithëse Komisioni Evropian dhe presidenca gjermane e BE-së janë ende duke punuar me vendet anëtare në një përpjekje për të gjetur një zgjidhje për të filluar negociatat me Shkupin dhe Tiranën.

“Unë ende shpresoj, por për fat të keq është gjithnjë e më pak e sigurt se këtë vit ne do të jemi në gjendje të miratojmë kornizën negociatore,” tha Varjei në një debat në Parlamentin Evropian në 25 vjetorin e Marrëveshjeve të Dejtonit.

Varhei vlerësoi se rajoni po bën përparim, por se ka ende shumë për të bërë për reformat e brendshme, bashkëpunimin rajonal dhe forcimin e ekonomive.

Komisioneri i Zgjerimit i BE tha se bashkëpunimi rajonal dhe marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë janë thelbësore për përparimin drejt BE.