Teuta Arifi u bën thirrje partive të zhvillojnë një fushatë të shkurtër zgjedhore në nder të 14 viktimave të 8 shtatorit

69

Teuta Arifi u bën thirrje partive të zhvillojnë një fushatë të shkurtër zgjedhore në nder të 14 viktimave të 8 shtatorit

Për nder të 14 viktimave më 8 shtator, të cilët vdiqën pas një zjarri të madh në spitalin modular në Spitalin Klinik të Tetovës, kryetarja e Tetovës Tetuta Arifi u bëri thirrje partive politike që të bëjnë fushatë të shkurtër për zgjedhjet lokale të 17 tetorit.

“Si kryetar komune dhe kandidat për kryetar të komunës së Tetovës, i ftoj të gjitha partitë politike që të nënshkruajnë këtë memorandum mirëkuptimi, për një fushatë të shkurtër zgjedhore në nderim të 14 viktimave më 8 shtator”, thuhet në memorandumin e Arifit drejtuar partive politike që do të marrin pjesë në garën për vendin e kryetarit të komunës për Tetovën.

Ministri dhe zëvendësministri i Shëndetësisë, Venko Filipe dhe Ilir Hasani, Drejtori i Përgjithshëm dhe Ekonomik i Spitalit të Përgjithshëm në Tetovë, Florin Besimi dhe Artan Etemi, dhanë dorëheqjen për shkak të përgjegjësisë morale nga ngjarja tragjike e 8 shtatorit. Më 8 shtator, 14 persona humbën jetën në Tetovë si pasojë e një zjarri që përfshiu spitalin modular covid në Tetovë.