Rregulla të reja për hyrjen në Zvicër, Belgjikë dhe Austri

48

Siç njoftoi dje Ministria e Punëve të Jashtme, qytetarët tanë mund të udhëtojnë lirshëm në Zvicër, por vetëm me një konfirmim të marrjes së dy dozave të vaksinës dhe një formulari të plotësuar online.

Karantina është e detyrueshme për ata që udhëtojnë në Belgjikë dhe Austri, përveç nëse është paraqitur dëshmi e vaksinimit ose sëmundjes së plotë.

  • Për Zvicrën, ndalimi i hyrjes së shtetasve të vendeve të treta, përfshirë nga Republika e Maqedonisë së Veriut, për qëndrim turistik ose çdo lloj tjetër nuk është më në fuqi, por vetëm me një certifikatë për 2 doza vaksine të pranuara. Kushti për të pasur një test negativ (PCR ose Antigjen) nuk pranohet më si bazë për hyrje për këtë kategori personash, tha Ministria e Punëve të Jashtme.

Qeveria belge, nga ana tjetër, vendos karantinë për udhëtarët e pavaksinuar të cilët do të hyjnë në Belgjikë nga i ashtuquajturi “Zonat e kuqe”, përfshirë Maqedoninë Veriore.

Ata që nuk janë të vaksinuar plotësisht ose nuk kanë një certifikatë sëmundjeje, pasi të mbërrijnë në Belgjikë nga “zona e kuqe”, duhet të kalojnë një periudhë karantine 10-ditore. Karantina mund të shkurtohet nëse rezultati i testit shtesë në ditën e shtatë është negativ.

Vendimi është për shkak të rritjes së numrit të pacientëve të rinj Covid-19 në spitalet në rajonin e kryeqytetit dhe më gjerë në Belgjikë.

Me të hyrë në Austri, duhet të sigurohet një nga provat e mëposhtme-dëshmi e vaksinimit ose dëshmi e kalimit të KOVID-19, e cila është mënyra e vetme për të shmangur një karantinë 10-ditore, e cila mund të përfundojë pas pesë ditësh me një rezultat të ri negativ Testi PCR.