Teuta Arifi në kuadër të “Prespa Forum Dialogue”, takon Clarisse Pasztory

31

Në margjinat e konferencës ndërkombëtare “Prespa Forum Dialogue 2021” që mbahet në Resnjë, Ohër dhe Oteshevë pikërisht në shënimin e 20 vjetorit nga nënshkrimi i Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, kryetarja e Komunës së Tetovës Teuta Arifi është takuar me znj. Clarisse Pasztory, që njihet si një nga përfaqësuesit e specializuar të BE, që në vitin 2001 ndihmuan dhe shtynë përpara proçesin e nënshkrimit të marrëveshjes kornizë të Ohrit, marrëveshje kjo që i dha fund konfliktit të armatosur në Maqedoni, por edhe hapi një kaptinë të re për të drejtat e shqiptarëve në vend, si dhe i mundësoi Maqedonisë një perspektive të qëndrueshme në rrugën e integrimit drejt NATO dhe BE.Clarrise Pasztory aktualisht ushtron rolin e Zevendës shefit të misionit të OSCE në Tiranë.