Tetovë / Studentët kërkojnë çmime më të ulëta të autobusëve, komuna pajtohet, procedurë e re në Këshill në Shkurt

58

Shoqatat e studentëve në një takim me kryetaren e Tetovës Teuta Arifi kërkuan çmime më të ulta për transportin e ri të autobusëve të qytetit, i cili pritet të funksionojë pasi komuna të prokurojë pesë autobusë. Reagimi i studentëve vjen pasi Këshilli i Komunës së Tetovës vendosi që kategoria e studentëve të ketë bipe mujore prej 600 denarë, ndryshe nga të punësuarit në komunë për të cilët sigurohen 450 denarë në muaj.

  • Ne kemi kërkuar çmime më të ulëta për qytetarët dhe nxënësit e shkollave të mesme nga takimi me kryetaren Teuta Arifi. Ky problem është një sfidë për të rinjtë në Tetovë dhe kudo. Ajo premtoi që në mbledhjen e ardhshme të Këshillit në shkurt, bordi i drejtorëve të ndërmarrjes do të propozojë studentët dhe nxënësit të jenë në një kategori të veçantë në mënyrë që biletat të jenë më të përballueshme. “Unë mendoj se do të gjendet një zgjidhje për këtë problem,” tha Agron Demiri i Parlamentit të Sredden në Universitetin e Evropës Juglindore.
    Zyra e kryetarit të bashkisë informoi se në takim ata ranë dakord mbi nevojën që studentët të marrin bileta më të ulëta mujore të autobusit.
  • Kompania e transportit Tetovë do të përgatisë një propozim-ndryshim të listës ekzistuese të çmimeve në mënyrë që të aprovohet nga Këshilli i Komunës së Tetovës. Ne gjithashtu biseduam për tema të tjera në lidhje me rritjen e cilësisë së jetës dhe shërbimeve komunale për studentët në komunën e Tetovës, informoi Komuna e Tetovës.
    Të enjten, Këshilli i Komunës së Tetovës miratoi listën e çmimeve të ndërmarrjes për transportin e autobusëve të qytetit në mënyrë që të fillojë procedurat tekniko-administrative në mënyrë që ajo të funksionojë si person juridik.