TETOVË – Rritet niveli i lumit Shkumbi-piruetat janë nga pengesat e mbetura brenda lumit …

151

Tetovë -Niveli i lumit Shkumbi është rritur në mënyrë drastike pas reshjeve të shiut që kanë kapluar Malësinë e Sharrit ditëve të fundit. Rrjedha e lumit Shkumbi diku edhe mer forcën në teposhtëzënn e saj me dhe me huxhumin -hëzin shtesë bën vallëzimin e detyrueshëm ngrihet si piruetat që dalin të krijuara nga pengesat dora e njeriut mbetjet,jorganë,pjesë mobiljesh të vjetra ,pisllëqet i mer lumi thonë Tetovarët ,por kush të përkujdeset për papastërtinë e lumit …kur ishte kohë e mirë NPK TETOVA Komuna është dënuar nga shteti me 32 000 euro për mospastrim lumi ( linku https://portalb.mk/725154-tetove-32-mije-euro-per-mospastrimin-e-lumit/ ),kishte kohë mund ta bënte ,bartjen dhe heqjen të një shtrese ,pra shtimin e grillit (rërës), pastaj me iniciativa të OJQ mund të pastrohej lumi Shkumbi si ngritja artificiale mbrenda rrjedhës së lumit e grumbulluar dhe kombinuar me mbetje shtesë të bërlloqeve ,aso kohe pranverë- verë ecje tej e përtej lumit …ndryshuan sezonat gurëve të mesëm që forca e lumit i lëviz tash ndryshe ,copave të betonëve të hedhura nga pakujdesia e qytetarëve të mbetura diku rreth lumit por me forcën tash që ka Shkumbi i mbledh përpara …problem se u del dikush përpara …por i madh është Zoti …i do Tetovarët …