Tetovë / Protestë publike për pagesat e parealizuara të punëtorëve JARN TETEX LIMITED

182

Rreth 160 punëtorë në fabrikën e fijeve dhe leshit të Jarn Teteks Limited sot organizuan një protestë publike për të paralajmëruar opinionin se atyre akoma nuk ishin paguar dy rroga. Ata prisnin pa sukses për dy orë dhe nuk u pritën nga menaxhmenti i uzinës.

  • Ne po kërkojmë pagat për muajin shkurt dhe mars që nuk i kemi marrë ende. Në të njëjtën kohë, menaxhmenti i Teteks Jarn Limited na dha kontrata për tre muaj më 3 Mars, por më pas ata na detyruan të nënshkruajmë të reja që janë të vlefshme vetëm deri në Mars. Kështu që, nga 1 Prilli, ne jemi pa punë dhe pa të dy pagat. Menaxhmenti na tha që nuk do të funksiononte për shkak të situatës emergjente. Sidoqoftë, besojmë se ata mund të na shesin makina dhe të prodhojnë lesh. Ështja u raportua në inspektimin e punës dhe ministritë e tjera kompetente, tha Aneta Gjorgjeska, një përfaqësuese e punëtorëve.

Shërbimi për siguri nuk lejoi hyrjen e gazetarëve për të biseduar me menaxhmentin e uzinës. Nuk kishte përgjigje as për thirrjet telefonike.