Testimi Covid 19 me analiza të shpejta ka filluar, por nga java tjetër do të kryhet vetëm në spitale

146

Në 7 orë, 49 qytetarë kontrolluan për Kovid me testet e shpejta në Poliklinikën Gjorce Petrov. 7 persona ishin pozitivë për virusin. Materialet e tyre, si dhe disa nga mostrat negative do të dërgohen për krahasim me metodën PCR në ISHP.

  • Kam testuar veten sepse burri im është pozitiv dhe për fat të mirë kam marrë një rezultat negativ, tha një grua nga Shkupi, një tjetër shtoi se ajo kishte simptoma dhe erdhi për të kontrolluar veten.

Takimet e bëra me telefon plotësohen deri në fund të javës. Kishte persona të tjerë të interesuar para postbllokut të cilët nuk arritën të caktonin termin, por për shkak të çmimit të lartë të testeve PCR, ata erdhën për të parë nëse mund të bënin një provë për 1000 denarë.

  • Nuk ka asnjë mundësi për një takim, nëse më telefonojnë tani ju lutem. Nuk dua operacion, kam një rast në familje dhe nuk dua ta mbaj nipin pa test. Dhe pesë nga ne jemi në shtëpi për 4000 denarë, çfarë është kjo? Le të pyesë dikush se sa janë të ardhurat tona, tha një grua e revoltuar nga Shkupi.

VMRO-DPMNE e opozitës gjithashtu reagoi ndaj provave të shpejta.

  • Imagjinoni, Ministri Filipçe njofton se qytetarët do të duhet të paguajnë dhurimin me teste të shpejta për virusin corona nga xhepat e tyre! Qytetarët do të duhet të paguajnë për testet e dhuruara falas nga xhepi i tyre, për të gjitha telashet që kanë! Këto prova, por edhe të tjera që shteti duhet t’i sigurojë një orë më shpejt, duhet të jenë falas për njerëzit, tha Dafina Stojanovska, VMRO DPMNE.

Qendra Shëndetësore Shkup thotë se ata kanë ngarkuar nga 1000 denarë secili sepse i kanë blerë këto 4000 teste të shpejta në një tender dhe kanë paguar për to. Ata do të testonin vetëm deri të Premten dhe 3800 të tjerët do të ktheheshin në kompani. Të gjithë ata që dhanë para sot mund t’i merrnin ato përsëri.

Ndërkohë, Ministria e Shëndetësisë sqaroi se testet e shpejta nuk do të shpërndahen në pikat e kontrollit, por në spitalet ku pranohen pacientë të dyshimtë për të përcaktuar në 15 minuta nëse janë pozitivë për Covid-19.