Të hospitalizuarit nga Tetova do të shtrohen në Shkup, dhe nën 10% në spitale tashmë janë imunizuar me dy doza

91

Venko Filipçe, Ministër i Shëndetësisë, sot informoi se 45 pacientë tashmë janë shtruar në repartin infektiv dhe spitalin modular në Tetovë

“Ka në shumë qytete, por nuk ka presion në spitale – si në fushën e ekzaminimeve ambulatore ashtu edhe në fushën e shtrimit. “Ata do të dërgohen nga spitali në Tetovë në Shkup në Klinikën Infektive në katin e dytë,” konfirmoi ministri.

Ai shtoi se aktualisht në nivel kombëtar numri i pacientëve të shtruar në spital me Covid-19 është nën 10 përqind të cilët janë plotësisht të vaksinuar.

“Vaksina është efektive, por pak më pak për llojin delta, por e mjaftueshme për të mbrojtur 70-80 përqind dhe për të zvogëluar rrezikun e vdekjes me 20 herë. “Më shumë se gjysma e të shtruarve morën pjesë në festime dhe ahengje,” shtoi Filipçe.

https://faktor.mk/od-tetovo-hospitalizirani-kje-se-nosat-vo-skopje-a-pod-deset-otsto-vo-bolnicite-vekje-bile-imunizirani-so-dve-dozi