Qendra për menxhim krizash / Disa sollën një shishe ujë për zjarrfikësit, do erdhën vetëm për të bërë një sensacion për profilin e tyre në Facebook

32

Sipas nenit 19 të Ligjit për Zjarrfikjen, çdo qytetar që vëren një rrezik të afërt të zjarreve ose vëren një zjarr, është i detyruar të eliminojë rrezikun, pra të shuajë zjarrin, nëse ai mund ta bëjë këtë pa rrezik për veten ose të tjerët.

Nëse qytetari nuk mund ta eliminojë rrezikun vetë, pra të shuajë zjarrin, ai është i detyruar të njoftojë menjëherë njësinë më të afërt të zjarrfikësve ose stacionin policor dhe të kërkojë ndihmë nga qytetarët në afërsi.

Shumë qytetarë ditët e fundit kanë zgjatur pa rezerva dorën në luftën kundër zjarrit. Disa nga zjarret më të vegjël vendasit arritën të lokalizohen, dhe në ato më të mëdhenjtë ata dhanë një kontribut të madh me praninë, mbështetjen dhe përfshirjen aktive në trajtimin e tij.

Qendra për Menaxhimin e Krizave thotë se në varësi të rajonit, disa qytetarë u përfshinë, disa thjesht kërkuan ndihmë dhe prisnin të ndërhynin nga ajri. Nga atje ata tregojnë se duke ecur në fushë ata u takuan me shembuj të ndryshëm, por, siç thonë ata, ne ende kemi një kohezion kur të vijë koha për të mbrojtur veten nga zjarri, ku së pari vjen siguria e njerëzve dhe kafshëve, dhe pastaj materiale mallra., sepse, të mirat materiale mund të bëhen dhe blihen përsëri, njerëzit nuk munden.

  • Ne kemi shembuj ku një burrë vjen me një qese dhe mban një shishe me lëng dhe ujë dhe ua jep zjarrfikësve, ka shembuj që janë e kundërta e kësaj, ata thjesht vijnë dhe ashtu sikur duan të bëjnë një ndjesi profilin e tyre në Facebook, thonë CMC për MPB.