Të gjitha ambulantat dentare u mbyllën

156

linku

https://sitel.com.mk/zatvoreni-site-stomatoloshki-ordinacii

Për shkak të koronavirusit dje të gjitha zyrat dentare në Maqedoni u mbyllën përveç rasteve urgjente. Për shkak të kësaj situate të re, Shoqata e Institucioneve Stomatologjike të Shëndetit, e cila ka mbi 200 zyra praktike në të gjithë vendin, po kërkon që qeveria të ndajë urgjentisht 60,000 denarë për institucion për t’i ndihmuar ata të përballen me këtë periudhë. Për shkak të rekomandimeve të Qeverisë, kemi pasur një bisedë në internet me Presidentin e Shoqatës.

“Për shkak të këtyre zhvillimeve dhe kështu, momenti i brishtë financiar dhe vrull në disa institucione private të kujdesit shëndetësor do të prishen dhe ata do të vijnë për të punuar në falimentimin financiar. Këto humbje vetëm do të rezultojnë në kolaps financiar të këtyre zyrave dhe për këtë arsye ne kërkojmë sa më shumë që të jetë e mundur t’i ndihmojmë ata me 60,000 denarë institucione private të kujdesit shëndetësor “, tha Zarko Gjorgjiev, President i Shoqatës së Institucioneve Stomatologjike Private të Maqedonisë. .

Për shkak të mundësisë së përshkallëzimit të dentistëve nga koronavirusi gjithashtu kërkohet që shteti të ngrejë me urgjencë ekipe speciale dentare në secilën komunë që do të pajisen me pajisje të specializuara dhe të trajnuar për të ofruar shërbime dentare për pacientët që vuajnë nga Covid 19.

“Ne nuk mund t’i lëmë ata pacientë që kanë nevojë për ndërhyrje dentare. Do të ketë pacientë nën karantinë, do të ketë pacientë nën mbikëqyrje, dhe do të ketë pacientë që do të manifestojnë simptoma të ngjashme dhe këta pacientë nuk mund t’i lëmë me dhimbje dhëmbi, ënjtje, duhet të ndërhyjmë, por kërkon personel të pajisur me njohuri, por edhe me pajisje speciale “, shtoi Gjorgjiev.

Stomatologët privatë gjithashtu kërkuan që Dhoma e Stomatologjisë të pezullojë procesin e zhvillimit të vazhdueshëm profesional për vitin 2020 dhe që të gjithë dentistët të marrin 20 pikë edukative. Përjashtimi nga pagesa e tarifave të anëtarësisë në dhomë, si dhe përjashtimi nga pagesa për rinovimin e licencës së funksionimit.