Stoilkovski-VMRO-DPMNE: Filipçe dhe Zaev kanë përhapur lajme të rreme për muaj me radhë se kanë siguruar vaksina

92

Ajo që paralajmëruam u konfirmua, se autoritetet bullgare gjithashtu theksuan se ata do të ndajnë, nëse u mbetet ndonjë!Për një muaj të tërë, Qeveria, përmes faqes së saj zyrtare, shet Gënjeshtra dhe përhap lajme FALS!

Njoftimi nga 22 dhjetori 2020 me titullin “Filipçe: Bullgaria do të dhurojë një pjesë të vaksinave të saj në Republikën e Maqedonisë” është ende në fuqi. Epo, ai thotë: Republika e Bullgarisë do të dhurojë një pjesë të secilës dërgesë të vaksinave kundër KOVID-19, të cilën ata e blenë direkt nga prodhuesit, edhe në vendin tonë! Me këtë vendim, vaksinat kundër KOVID-19 do të mbërrijnë në vendin tonë në të njëjtën kohë si në vendet e tjera anëtare të Bashkimit Evropian. – kjo është shkruar në faqen zyrtare të Qeverisë së Maqedonisë, duke cituar Filipçen nga një deklaratë dhënë një televizioni kombëtar, dhe pas takimit me Ministrin e Shëndetësisë të Bullgarisë, prof. Kostadin Angelov! Filipce shkon edhe më thellë: “Ne tashmë kemi diskutuar detajet teknike në lidhje me dërgesën”, lexohet në faqen zyrtare të Qeverisë. Ajo që fshehën Filipçe dhe qeveria është se në Bullgari u thanë me vendosmëri – “Ne kemi mundësinë të rishitim dhe të dhurojmë vaksina kundër KOVID-19, pasi të mbulojmë nevojat kombëtare do të sigurojmë vaksina për qytetarët e Maqedonisë”, një mesazh i drejtpërdrejtë nga Ministri Bullgar për shëndetin, Kostadin Angelov, transmetuar gjithashtu nga redaksia e Deutsche Welle në maqedonisht. Pasi treguan deklaratën e Angelov, gënjeshtrën dhe gënjeshtrën, dhe fshehjen e së vërtetës, si dhe pyetjet – “Po sikur Bullgaria të shpenzojë të gjitha dozat, ose përfundimisht të kthejë shpinën, sa jetë do të humbasë dhe sa do të mbetet me “Pasoja të rënda për shkak të vonesës së Filipçes?”, LSDM dhe qeveria iu përgjigjën “VMRO-DPMNE gënjeu se nuk ka mjaft teste dhe pajisje mbrojtëse, sot gënjen se nuk do të ketë vaksina” – reagimi i LSDM-së nga 23 dhjetori. Në të njëjtin 23 dhjetor, Zoran Zaev përmes rrjeteve sociale dhe mediave i përcolli një “faleminderit” Borisov për vendimin për dhurimin e vaksinave, i cili vazhdon të përhapë gënjeshtrën se Maqedonia do të fillojë vaksinimin kundër KOVID-19 me të gjithë botën normale! Edhe sot, Filipce, Zaev dhe qeveria nuk e dinë se sa vaksina u duhen, sa do të marrin dhe nëse do t’i marrin fare, Gënjeshtrat e tyre me manipulime verbale KU JU PROVOJM or ose MAQEDONIA SIGURON Vaksina, marim vaksina ose në shkurt më larg deri në mars 2021 ! Nuk dihet se kur do të fillojë vaksinimi, as me cilat vaksina, apo nga do të vijnë! Zoran Zaev, Venko Filipce, Osmani, Dimitrov, Sekerinska, Spasovski, janë burimet kryesore të lajmeve të rreme në vend dhe bartës të disfatave të Maqedonisë dhe popullit! Para se LSDM-ja dhe Qeveria të shkruajnë një reagim dhe një deklaratë për përhapjen e lajmeve të rreme gjoja pas kësaj konference për shtyp, le të rilexojnë njoftimet dhe deklaratat e vendosura, dhe le ta kuptojnë këtë shtyp si një kontribut të vogël nga VMRO-DPMNE në luftën kundër keqinformimit, si dhe lufta kundër lajmeve të rreme! Filipce dhe Zaev kanë përhapur lajme të rreme për muaj me radhë se kanë siguruar vaksina dhe duhet të mbajnë përgjegjësi për këtë. Ata gënjyen mediat, në mënyrë që të mund të përhapnin lajme të rreme! Shtë në kundërshtim me mbrojtjen e interesit publik, në kundërshtim me informacionin në kohë dhe të saktë, dhe së fundmi në kundërshtim me ndërtimin e besimit te punëtorët shëndetësorë në Maqedoni! Pyetje: A keni marrë informacion në lidhje me 12 pikat që janë duke u negociuar me Bullgarinë? Naum Stoilkovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE