Stoilkovski: Lukarevska po përparon në parti për shkak të borxhit të firmave të Zoran dhe Vice Zaev që i detyrohen një milion e 220,000 euro taksa shtetit

46

Nuk është e mundur të përparosh në LSDM nëse nuk ka pjesë ose nëse nuk mbështetet, ajo fsheh krimin. Maqedonia është borxhli, borxhi është në rritje, Maqedonia është në recesion, ekonomia është në rënie të lirë, mbledhja e taksave është në një ngërç, por LSDM ka një zgjidhje – rritjen e taksave për qytetarët – tha sot në një konferencë për shtyp Zëdhënësi i VMRO-DPMNE Naum Stoilkovski.

Kompanitë e Zoran dhe Vice Vice i detyrohen një milion e 220,000 euro taksa shtetit, njoftoi sot zëdhënësi i VMRO-DPMNE Naum Stoilkovski.

  • Kjo është lista e kompanive – debitorë ndaj shtetit, një listë e taksave të papaguara që duhen paguar deri në shtator të vitit të kaluar dhe të papaguara deri në fund të vitit. Dhe në vend që të shërbejnë si shembull për të tjerët, në këtë listë, në listën e shmangësve të taksave janë kompanitë e Zaevit. Në vendin e 47-të në këtë listë është “Dravas Engineering” DOO Strumica, me një taksë totale të pa mbledhur prej 41 milion e 325,000 denarë, dhe në vendin e 55-të është e famshmja “Sara Engineering” DOO Strumica me 33 milion e 812,000 denarë të papaguar. Ose gjithsej mbi 75 milion denarë. Kini kujdes, kompanitë familjare të Kryeministrit, i cili i ka borxh shtetit, nuk paguan taksa dhe është në listën e debitorëve të PRO me mbi një milion e dyqind mijë euro!