Mickoski-VMRO-DPMNE: Nëse duan mbështetje për kryetarët e bashkive, partitë shqiptare duhet të respektojnë maqedonasit

69

Në të paktën 10 nga 13 komunat ku do të fitojnë kandidatët për kryetarë të komunitetit shqiptar, nëse duan mbështetjen e VMRO-DPMNE dhe partnerëve të saj të koalicionit, ata do të duhet të respektojnë dinjitetin e maqedonasve dhe bashkësive më të vogla etnike, thotë VMRO- Lideri iVMRO-DPMNE Hristijan Mickoski në një intervistë për numrin më të fundit të së përjavshmes Focus.

  • Këtu, unë do të zbuloj ekskluzivisht për gazetën tuaj, se më e pakta që mund të kërkojmë nga partneri ynë i ardhshëm i koalicionit, i cili lutet të marrë mbështetjen për kryetarin në këto zona (të përziera), është të respektojë maqedonasit dhe komunitetet e tjera më të vogla. Dhe për të parë se në veprim, më e pakta për të cilën mund të biem dakord është që kryetari i Këshillit të jetë nga komuniteti i dytë më i madh, dhe kjo është, për shembull, në Tetovë ose Gostivar, të jetë maqedonas, tha Mickoski.

Ai thotë se në atë drejtim nuk ka biseduar me partitë shqiptare të opozitës, por u bëri thirrje të gjitha partive maqedonase dhe partive të bashkësive më të vogla etnike që të bashkohen me iniciativën e VMRO-DPMNE-së, sepse, thotë lideri i kësaj partie, vetëm në atë mënyrë nuk do të ndihen si qytetarë të klasit të dytë në vendin e tyre.