Stefoska nuk është e kënaqur me punën e Merkos për zbatimin e rekomandimeve të UNESCO-s

20

 Ministrja e Kulturës Irena Stefoska nuk është e kënaqur me punën e Kryetarit të Komunës së Strugës Ramiz Merko për zbatimin e rekomandimeve të UNESCO-s, por ajo e vendos fajin në institucionet që duhet ta kishin gjobitur.

“Qeveria lokale ka kompetencat e saj dhe të gjithë duhet të marrin përgjegjësi për ato për të cilat janë përgjegjës”, thotë ministrja që i tha Merkos se ajo nuk ja ka frikën.

Qytetarët nga qendrat turistike gjithashtu kanë një problem me deponitë që shpesh djegin dhe ndotin ajrin dhe janë të vendosura në hyrje të Ohrit dhe Strugës.

Ramiz Merko thotë se deponia në qytetin e tij mirëmbahet dhe është një vend i mirë për piknik.

Anëtari tjetër i partisë së tij, Ministri i Mjedisit Nuredini, nuk ka përgjigje pse nuk u zhvendos.

Ministrat dhe homologët e tyre nga Shqipëria sot në një deklaratë të përbashkët u angazhuan për aktivitete të shpejtuara për mbrojtjen e rajonit të Ohrit, si një trashëgimi botërore natyrore dhe kulturore e mbrojtur nga UNESCO.