Spitali modular në Tetovë është instaluar, pjesa e brendshme mbetet për tu rregulluar

50

Të gjitha gjërat kanë mbaruar. Bëhet fjalë për instalimin e kanalizimeve dhe instalimeve elektrike për spitalin modular. “Unë mendoj se në një deri në dy javë do të jetë plotësisht gati dhe pacientët do të jenë në gjendje të pranohen,” tha Gzim Nuredini, koordinator në Qendrën Covid.

Për momentin, ka 15 persona në qendrën kovide, 10 prej të cilëve kanë një pamje klinike më të rëndë.

  • Vetëm sot, tre pacientë u pranuan në spital. Ka rreth 35 ekzaminime ambulatore në një ndërrim me një tendencë për t’u rritur, por kjo nuk do të thotë që të gjithë kanë Covid-19. Numri mesatar i të vdekurve është midis një dhe dy për momentin, tha Nuredini.


Ka 316 raste aktive në regjistrin e fundit të pacientëve kovidozë për rajonin e Tetovës. Një muaj më parë, ose më 28 dhjetor, kishte 878 raste aktive.