18.8 C
Tetovo
E enjte, 30 Maj, 2024
BallinaOpinionSpasov- Agjencia për Hulumtim të Opinionit Publik dhe Komunikime Strategjike “Rating”: S’ka...

Spasov- Agjencia për Hulumtim të Opinionit Publik dhe Komunikime Strategjike “Rating”: S’ka pse habitemi, Siljanovska pat premtuar se s’do ta përmend emrin kushtetues, ç’do të bëjnë tash partitë shqiptare!?

Nikolla Spasov nga Agjencia për Hulumtim të Opinionit Publik dhe Komunikime Strategjike “Rating” ka shprehur zhgënjimin e tij ndaj mospërdorimit të emrit kushtetues nga Gordana Siljanovska. Spasov thekson se ky veprim nuk duhet të shkaktojë habi, pasi Siljanovska e kishte premtuar qartësisht në fushatën e saj elektorale që nuk do ta përdorte emrin kushtetues. Spasov vë në dukje se ata që votuan për Siljanovskën me shpresën se premtimi ishte vetëm një truk elektoral, tani përballen me pasojat e tyre.

“Pse habitet dikush që Siljanovska nuk e përdori emrin kushtetues? Siljanovska e ka premtuar këtë në fushatë dhe ajo absolutisht duhet t’i përmbahet premtimit të saj. Shumë njerëz ndoshta e votuan për shkak të këtij premtimi, ishte një nga mesazhet e saj kryesore. Ata që e votuan dhe shpresonin se ky premtim ishte thjesht një truk elektoral, ky është problemi i tyre. Do të jetë një tronditje nëse fillon ta përdorë atë dhe harron premtimin. Kjo do të ishte mashtrim dhe manipulim i votuesve”, tha Spasov

Në vazhdim, Spasov shpreh shpresën se VMRO-DPMNE do të mbajë premtimin për të ndryshuar kornizën e negociatave për të arritur një marrëveshje më të mirë. Gjithashtu, partitë shqiptare duhet të mbajnë premtimin se nuk do t’i bashkohen një qeverie që nuk do të ofrojë zgjidhje për integrimin në BE. Ata nënshkruan deklarata, ju thashë, ju më thatë. Do të ishte tradhti që shqiptarët e betuar në BE të hynin në Qeveri pa një zgjidhje të qartë për integrimin në BE.

“Secila parti duhet të përmbushë premtimet e saj nga zgjedhjet, vetëm kështu njerëzit do ta kuptojnë se vota në zgjedhje gjithmonë ka pasoja”, tha Spasov Ai kritikon idenë se politika duhet të ndryshojë pas zgjedhjeve, duke nënvizuar se një numër i madh i votuesve ka mbështetur qëndrimet e tyre dhe se nuk ka nevojë për ndryshim të pikëpamjeve pas zgjedhjeve.Kam lexuar që disa po bërtasin, ajo që u premtua në fushatë duhet të braktiset. Tani ishte e nevojshme të bëhej politika me arsye. Jo, jo. Rreth 560,000 njerëz votuan për të. Është një shumicë e madhe që e dinte se për çfarë po votonin dhe nuk ka absolutisht nevojë të ndryshojnë pikëpamjet e tyre pas zgjedhjeve”, tha Spasov!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments