Skender Rexhepi -Zejd-AAA/”Detyrimet që dalin nga programi janë vendimtare në vendosjen nëse do t’i bashkohen qeverisë”

43


Alternativa konfirmon se mbledhja e Kryesisë Qendrore e partisë do të fillojë nesër .e premte 26.11.2021 në ora 18:00, në të cilën duhet të përcaktohet qëndrimi, si rekomandim për Kuvendin Qendror të partisë, i cili do të vendos nëse do ta pranojë ftesën e kryeministrit Zoran Zaev dhe Alternativa të bëhen pjesë e mazhorancës qeverisëse dhe Qeverisë ose do të vazhdojnë të veprojnë në opozitë. Takimi ishte dashur të mbahej të martën, por u shty për të premten për shkak të aksidentit me autobus dhe tre ditë zie kombëtare.

Kryesia qendrore është caktuar për në orën 18 dhe do të përcaktohet se çfarë rekomandimi do t’i japë Kuvendit Qendror për çështjen nëse do të hyjë në pushtet apo do të mbetet në opozitë, tha për MIA, anëtari i kryesisë së partisë dhe deputeti Skender Rexhepi.

Sipas tij, në bazë të argumenteve pro dhe kundër do të merret vendimi për pranimin apo jo të ftesës së kryeministrit Zoran Zaev. Rexhepi thotë se “Dispozitat programore alternative” duhet të jenë prioritet në zgjidhjen e çështjes.

Para takimit Zaev – Gashi, në një prononcim për MKD.mk, lideri i Alternativës tha se partia gjithmonë ka debat para se të merren vendime dhe se sipas kësaj mënyre të veprimit demokratik Alternativa dallon nga shumë parti në vend.

Nëse Alternativa vendos t’i bashkohet qeverisë, atëherë mazhoranca qeverisëse do të rritet me katër deputetë nga radhët e kësaj partie. Me zgjedhjet lokale, LSDM-ja fitoi edhe një deputet, pasi Besa, ish-partneri i koalicionit i socialdemokratëve, tani pjesë e opozitës, humbi njërin nga katër deputetët, pasi kryetar i Tetovës u bë kryetari dhe deputeti i Besës, Bilal Kasami. Stafi i LSDM-së erdhën në vend të Kasamit në Kuvend nga lista e përbashkët e koalicionit për deputetë. Duhet pasur parasysh se pjesë e mazhorancës ka gjasa të jetë edhe deputeti i Besës Kastriot Rexhepi, i cili nuk doli në Kuvend ditën e votimit të mosbesimit ndaj Qeverisë dhe kështu opozita nuk e kishte 61 vota të nevojshme për suksesin e nismës së shembjes.për qeverinë. Me një epilog të tillë, pushteti i Besës do të reduktohet në dy deputetë.

Një matematikë e tillë do t’i mundësonte qeverisë një periudhë të qëndrueshme politike të ardhshme.

Në pyetjen tonë, megjithatë, se si është disponimi në Alternativë për hyrjen në Qeveri, Gashi tha se në parti ka filluar një debat i brendshëm nga i cili duhet të dalë një qëndrim konkret në kontekstin e aktualitetit në skenën politike.

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/programskite-opredelbi-kje-bidat-kluchni-vo-odluchuvanjeto-dali-da-se-vleze-vo