Joveski_Prokurori publik i RMV -së : Në vendin e aksidentit kam parë TUBA, por nuk ishin të djegura

35

Prokurori publik i shtetit, Ljubomir Joveski, thotë se në vendin e aksidentit të autobusit në autostradën Struma në Bullgari ka parë tuba bosh, por nuk janë djegur. Ai i vlerësoi si spekulime pretendimet se zjarri ka rënë për shkak të tubacioneve të naftës dhe pret që hetimi të japë informacion më të qartë.

Prokuroria e Maqedonisë po mbledh mostra të ADN-së nga familjarët e viktimave për të identifikuar viktimat, tha prokurori publik për BTV.

Joveski shpjegoi se dy doganierë humbën autobusin që u nis nga Maqedonia e Veriut pa dokumentet e nevojshme.

“Ne nuk do të bëjmë hetim paralel. Ajo po mbahet në Prokurorinë Bullgare. Ne do të bashkëpunojmë. “Do të presim rezultatet dhe më pas Prokuroria e Maqedonisë së Veriut do të marrë vendim se si do të veprojë”. ka thënë Joveski.

Nuk dihet ende nëse shkak i aksidentit ka qenë gabimi njerëzor apo mosfunksionimi i autobusit. Joveski theksoi se autobusi ishte pothuajse i ri, me kontroll të rregullt teknik në Maqedoninë e Veriut.

linqet

https://utrinskivesnik.mk/%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%83%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%80%D0%B5/

https://info.mk/makedonija/%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%83%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%80%D0%B5/

https://makfax.com.mk/makedonija/%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%83%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%80%D0%B5/

https://www.mkd.mk/makedonija/sudstvo/joveski-pri-uvidot-na-avtobusot-videl-plastichni-tubi-koi-ne-bile-izgoreni