PROKURORI PUBLIK BULLGAR: JO TUBA NAFTE, KA SHENJA FRENIMI, SIGURIA E RREZIKSHME E BANKINËS

41

Drejtori i Shërbimit Kombëtar të Hetimeve Bullgare, Borislav Sarafov, në një konferencë për shtyp pas tragjedisë në Struma të Bullgarisë, tha se sipas informacioneve fillestare, ndoshta është një gabim njerëzor që ndoshta ka ndodhur për shkak të shenjave të vështira dhe të papërshtatshme në autostradë.

Sarafov thotë se trotuari ku ka goditur shoferi i autobusit është i rrezikshëm. Ai theksoi se autopsitë kanë përfunduar dhe të gjitha kanë treguar se viktimat kanë vdekur si pasojë e mbytjes nga zjarri, e jo nga lëndimet e marra nga përplasja dhe as nga shpërthimi.

“Nuk ka pasur shpërthim, por ajo që kanë dëgjuar ata që kanë qenë aty pranë është përplasja, përplasja e fortë e autobusit në trotuarin në anën e djathtë, që thashë se nuk kishte vend aty. Nuk pati asnjë shpërthim. “Gjurmë tymi u gjetën në mushkëritë e tyre, që do të thotë se ata ishin gjallë në momentin e zjarrit”, tha Sarafov.

Ai po ashtu tha se deri më tani janë marrë në pyetje dy dëshmitarë, pasagjerë të autobusit të cilët ishin zgjuar në momentin e ngjarjes.

Sarafov, për versionet për akt terrorist dhe gypat e naftës, si shkaqe të mundshme të aksidentit tha:

“Janë gjetur tre tuba. Tre boritë nuk ishin plot dhe nuk u ndezën. Zjarri nuk ka shpërthyer prej tyre. Është shqyrtuar profesionalisht versioni i një akti terrorist dhe nga autobusi janë marrë analizat për ekzistencën e një akti terrorist. Ne i refuzojmë kategorikisht ato versione. “Ky nuk është një akt terrorist.”

Një ekip i prokurorisë nesër niset për në Shkup për të mbledhur profilet e fabrikuara të ADN-së nga familjarët e viktimave, të cilat më pas do të përdoren për identifikimin e të ndjerit. Më pas, theksoi Sarafov, trupat e viktimave mund t’u dorëzohen familjeve të tyre.

Aksidenti ka ndodhur të martën në autostradën “Struma” kur autobusi i transportuesit “Besa Trans” që kthehej nga Stambolli ka marrë flakë.

https://www.24.mk/details/bugarskiot-javen-obvinitel-nemalo-tubi-so-nafta-imalo-znaci-na-kochenje-bankinata-opasna-za-bezbednosta