SHTIP / NGA NESËR RRITET ÇMIMI I TRANSPORTIT ME TAXI PËR 30 PER QIND

51

Transporti me taksi në Shtip bëhet më i shtrenjtë. Llogaritjet janë se kjo rritje do të jetë me 30%. Lartësia e nisjes nuk ndryshon, sepse kërkon vendim të Këshillit Bashkiak, por nuk do të ketë më kilometra të lira.

Por kjo nuk do të jetë e vetmja rritje. Nëse nuk ka masa të qeverisë për stabilizimin e çmimeve të karburanteve, atëherë do të ketë një rritje të re të çmimeve në korrik dhe fillim të shtatorit.

Rritja e shërbimeve taksi do të godasë ndjeshëm xhepat e qytetarëve të Shtipit për shkak se komuna nuk ka transport publik të organizuar. Tenderi i fundit dështoi sepse askush nuk iu përgjigj thirrjes.

Në pritje të tenderit të ri për transport publik në të cilin do të ketë subvencione dhe ndryshim të rregullave rreth formimit të çmimeve, edhe ata që nuk munden në Shtip do të duhet të ecin në këmbë.përcjell telegrami.mk