Shokon Joe Biden: Putin është një vrasës ( video)

75
Vice President of the United States Joe Biden, left, geatures as he meets Russian Prime Minister Vladimir Putin in Moscow, Russia, Thursday, March 10, 2011.The talks in Moscow are expected to focus on missile defense cooperation and Russia's efforts to join the World Trade Organization. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Deklarata të rënda ato të presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, i cili gjatë një interviste, e ka etiketuar homologun e tij rus, Vladimir Putin si vrasës.

Sipas kreut të Shtëpisë së Bardhl, Rusia do të paguajë një çmim të lartë për tentativën e ndërhyrjes në zgjedhjet amerikane të vitit 2020 dhe e cilësoi kreun e Kremlinit si një vrasës.

I pyetur gjatë një interviste në ABC News se cilat mund të jenë pasojat, Biden u përgjigj se “ju do t’i shihni së shpejti”, njoftojnë mediat ndërkombëtare.

Ndërhyrja e Bidenit që rrezikon të tensionojë në maksimum marrëdhëniet e SHBA-së me Rusinë, vjen një ditë pas raportit të shërbimeve sekrete amerikane, sipas të cilit, Putin autorizoi operacione për të ulur figurën e Biden, duke ndihmuar Trump me objektivin e përçarjes sociale në vend.

Kremilini reagoi menjëherë, duke e cilësuar intervistën e Biden si një “sulm drejt Rusisë, një histeri që buron nga pamundësia”.

Rusia ka thirrurpër konsultime ambasadorin e saj në Shtetet e Bashkuara.

“Ambasadori rus në Uashington, Anatoly Antonov, është ftuar të vijë në Moskë për konsultime me qëllim të analizimit për atë që duhet bërë në kontekstin e lidhjeve me Shtetet e Bashkuara”, thuhet në një deklaratë të ministrisë së jashtme ruse.

Rusia theksoi se dëshiron të parandalojë një përkeqësim të pakthyeshëm në marrëdhëniet midis dy vendev